‘CKV: Cultureel zelfportret ( CZP1 )’

Hallo lezers!

Ik ben Frederique van den Heuvel. Ik zit dit jaar in V4A. Ik ben 15 jaar oud en geboren in Nederland. In mijn vrije tijd ben ik te vinden op het hockeyveld of ben ik met vriendinnen.

Toneel heeft mij vroeger geïnteresseerd. In mijn 7e jaar bassischool heb ik een jaar op toneel gezeten. Snel was ik erachter dat het niet helemaal mijn ding was alhoewel het mij boeide. Verder heb ik nooit iets met mijn interesse voor toneel gedaan. In mijn tienerjaren heb ik ook veel gedanst. Als klein meisje begonnen op ballet, zoals veel andere en daarna overgestapt op streetdance/hiphop. Waar ik ook een aantal keer met mijn groep mee heb opgetreden. Ik ben daar mee gestopt toen ik naar de middelbare school ging en ging hockeyen. Mijn tijd was beperkt en ik hockeyde liever. Daarna heb ik me niet meer in dans verdiept of naar een voorstelling geweest.

Afbeeldingsresultaat voor ghislaine dance company

”Aan deze dans voorstelling heb ik mee gedaan aantal jaar terug”

Laatst was ik in paleis het Loo en kreeg ik veel te weten over de geschiedenis van de Nederlandse koninklijke familie. Ik vind het leuk om daar meer over te weten en heb me daar wel eens in verdiept. Ook ben ik een aantal keer bij een cabaretier geweest, zoals Andre van Duin. Jochem Meijer en Ronald Goedemondt vind ik ook heel leuk en zijn shows heb ik aantallen keren terug gekeken. Ik ben ook heel erg geïnteresseerd in architectuur, tijd geleden wilden ik later ook architectuur gaan studeren. Dat is dus ook een reden dat ik in Antwerpen iets van architectuur wil gaan bezoeken voor ckv. specifiek die stad, omdat ik dat een hele mooie leuke stad vind.

Voor de 17e trouwdag van mijn ouders ben ik naar the hitman’s bodyguard geweest. Dat was een nieuwe actiefilm die net draaide in de bioscoop. Als ik een reclame zie van een film en ik blijf daar aan denken dat ga ik die meestal kijken in de bioscoop. Mijn smaak van films is heel uiteenlopend. Ik houd van actie films romantische films en comedy’s. Waar ik echt een grote hekel aan heb is horror. Dat soort films zie je mij niet snel kijken. Ik kijk bijna altijd mijn films op netflix. En de romantische thriller you get me wat mijn lievelingsfilm is die staat daar ook op.

Afbeeldingsresultaat voor the bodyguards hitman

Afbeeldingsresultaat voor you get me


Qua muziek ben ik niet heel speciaal. Ik ben ook zo iemand die liedjes luistert die in zijn en in de top 100 van het moment staan. Soms luister ik muziek die tientallen jaren geleden in was. Mijn voorkeur ligt dat bij de 80’s. Daardoor begrijp je misschien dat ik nooit naar heftige rock of hoe ik het noem schreeuwmuziek kan luisteren. Ik luister wel graag naar lady gaga, Beyonce en Rihanna en daar de oudere liedjes van.
Een liedje dat ik wel miljoen keer heb geluisterd en helemaal van buiten ken is; man down van Rihanna

Mij kan je niet echt een kunstsnuiver noemen. Kunstenaars ken ik er weinig en heb vaak moeite met iets voelen of zien bij kunst. Een kunstenaar waar ik wel fan van ben is Herman Brood. Thuis hebben wij schilderijen van hem, maar dat is pas sinds klein jaartje. De achterliggende gedachte van hem spreekt mij wel aan. Het schilderij Brood bij de vis vind ik het mooist bedacht, omdat dat ook op zichzelf slaat.

Een van mijn favorieten bezigheden op vakantie is foto’s maken. Je ziet vaak dingen die je thuis niet hebt, zoals een parelwit strand. Alle smartphones zijn tegenwoordig zo ver ontwikkeld dat je daar heel mooie foto’s mee kan maken. Als ik op skivakantie ben maak ik vaak en graag foto’s van de bergen. Als de zon mooi erop valt lijkt het net een professionele foto. Daarna gooi ik er een mooie filter overheen zodat de foto nog meer spreekt. Ik plaats die dan soms op instagram.

Wat ik altijd prachtig vind om te zien van architectuur is de straat van antwerpen de mèr als je van het station af loopt. De gebouwen waarin in sommige winkels zitten zijn al heel oud, heel hoog en goed onderhouden. Als ik daar ga shoppen zorgen die gebouwen voor een betere en gezelligere sfeer. Veel weet ik daar niet van af. Misschien ga ik mij daar verder in verdiepen. Architectuur heeft mij altijd erg aangesproken veel meer als een ‘saaie’ kunstenaar. Het 7 sterren hotel in Dubai bijvoorbeeld over dat gebouw is lang nagedacht en is erg veel geld gestopt. Het is toch fascinerend om te weten hoe de architect daar bij is gekomen?

Nu weten jullie een stuk meer over mijn culturele opvattingen. Ik hoop dat het jou ook aan het denken heeft gezet.

CategorieënCKV