‘CKV: Museumbezoek’

heey allemaal welkom bij weer een nieuwe blog,

Laatst heb ik een museum bezocht. De meeste van jullie kennen het wel. Het Rijksmuseum. Het Rijksmuseum van Amsterdam. Het is een van de 16 rijksmusea in Nederland. Ook is het de plek waar de Nachtwacht hangt. De collectie biedt Nederlandse kunst en geschiedenis met 17e-eeuwse werken van Vermeer, Rembrandt en Hals.

Het is een heel oud gebouw het museum vestigde zich daar in 1885. De Nederlandse architect P.J.H. Cuypers.

Gerelateerde afbeelding

Zoals je op deze foto kan zien is het een heel groot en statig gebouw ik heb deze foto genomen, omdat het een duidelijk beeld geeft van het museum. Het is gebouwd tussen 1876 en 1885. De verbouwing van het museum duurde zelfs langer namelijk van 2003 tm 2013. Het ligt op een plein in Amsterdam, Museumstraat nummer 1.

Het museum is gigantisch groot, maar toch kan je overal makkelijk de weg vinden. Alles is duidelijk zichtbaar op een plattegrond. Er loopt ook een weg door de helft van het museum zodat je er door kan fietsen. Grotendeels is ingedeeld op schilder en het jaartal waaruit het komt. Dat geeft een overzichtelijk beeld.

Afbeeldingsresultaat voor de weg door rijksmuseum Met deze foto wil ik jullie de weg door het rijksmuseum laten zien.

Afbeeldingsresultaat voor nachtwacht rijksmuseum

Op deze foto is de nachtwacht zichtbaar en kan je zien hoe groot het is in verhouding. Ook is er te zien dat het erg druk is en hoe mooi het Rijksmuseum versierd is. De nachtwacht is gemaakt door Rembrandt van Rijn. De afmeting van het schilderij is 3,63 m x 4,37 m. Het is daarbij een van de grootste schilderijen in het Rijksmuseum. Het schilderij is gemaakt uit alleen maar olieverf.

Bij dit schilderij is het nogal duidelijk dat het een figuratieve voorstelling is. Dat is goed te zien aan de mensen die geschilderd zijn. Het ziet er allemaal heel realistisch uit.

Dit doek toont twee schutters. De originele naam is eigenlijk de compagnie van kapitein Frans Bannick Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh maakt zich goed uit te marcheren. Zoals is in de naam gezegd zijn dat de twee schutters en daarom heen zie je militieleden. Het was besteld door het Amsterdamse schuttersgilde voor de feestzaal van de Kloverniersdoelen. Dit is het enige schuttersstuk dat Rembrandt heeft gemaakt. Wat de bedoeling was van Rembrandt is het zo realistisch mogelijk te schilderen.

Verder heb ik nog twee extra foto’s die een duidelijk beeld geven van het Rijksmuseum, daarom laat ik die nog even zien.

Gerelateerde afbeelding Dit is de aankomst hal

Afbeeldingsresultaat voor rijksmuseum binnenkant Op deze foto is de indeling duidelijk te zien en de mooie hoge plafonds.

Ik hoop dat jullie ervan genoten hebben!!

Categorie├źnCKV