‘CKV: Film’

Heee lezers,

De film La grande Bellezza is een Italiaanse film waarop ik vandaag een review ga geven. De film verscheen in 2013 onder regie van Paulo Sorrentino.

Deze film stond op videoland en besloot in mijn vrije tijd een kijkje te nemen. Aangezien ik nooit een Italiaanse film had gezien.

De film was vrij apart. Ik zou hem omschrijven als zweverig en abstract. Dat komt door de verhaallijn die ik niet helemaal volgde en de aparte scenes die er in voor kwamen. Bij ongeveer 20 minuten van de film was er een naakte vrouw die tegen een muur aan liep, wat volgens mij een soort van kunst voor moest stellen wat voor mij denk ik iets te abstract was. Het idee die ik bij deze film had was heel anders. Ik dacht ik krijg een soort Italiaans verhaal maar in plaats daar van kreeg was het een kunstzinnige film met wat met steeds aparte scenes, vanuit iemands perspectief te zien. Soms voelde ik me er ongemakkelijk door of vond ik stukken heel erg saai.

Afbeeldingsresultaat voor la grande bellezza

Op deze foto is de vrouw te zien waar bij mij vragen gingen ontstaan. Dit geeft goed de abstractie van de film weer.

Afbeeldingsresultaat voor the best of me

Dit is een foto van een scene van de film the best of me. Wat nogal een romantische en soms voorspelbare film was. Alles in deze film was logisch en er zat een duidelijke verhaallijn in in tegenstelling tot La grande Bellezza waarin ik nogal veel moeite had er een eentje te vinden.

Wat ik ook opvallend vond is dat deze film moeilijk in een genre te plaatsen is. Ergens is het wel tragisch over hoe de hoofdpersoon denkt en zichzelf met zijn baan te kort doet en dan heb je nog de abstracte scenes waarvan ik niet snap wat ze toevoegen aan het verhaal.

La grande bellezza wordt gezien als een ode aan La dolce vita, een oude film uit 1960 over het decadente leven van de romeinse jaren 60. Het verhaal gaat over een man die ooit een boek had geschreven en daarna is ingedompeld in een baan in de journalistiek waarin je ziet wat er gebeurt in het nacht leven kunst en andere opvattingen. Ik denk dat de regisseur een beeld van Rome wilden schetsen en daarin nog een vaag verhaallijn wilden zetten.

Dit was het weer voor deze keer! Hoop je snel weer te zien op mijn volgende blog!

Categorie├źnCKV