‘CKV: Wereld reis met culturele hoogtepunten’

Hallo bloglezers,

Vandaag ga ik iets nieuws delen met jullie. Mijn culturele wereld droomreis, er zijn nog zoveel steden waar ik nog nooit ben geweest die ik eigenlijk wil bezoeken! En zoveel mooie plekken die ik wil zien of weer wil zien.

Ik zou mijn reis beginnen in Frankrijk. Daar wil ik dè bekendste stad van Frankrijk bezoeken met het meest iconische bezienswaardigheid. Natuurlijk heb ik het dan over Parijs en de Eiffeltoren. Ik ben helaas nog nooit in mijn leven in Parijs geweest en heb dus nooit de Eiffeltoren gezien. Ik vind dat dat wel iets moet zijn wat je in je leven gezien moet hebben, dus vandaar dat mijn reis daar begint. Verder zou ik in Parijs ook heel graag The Musée de la mode et du Textile bezoeken de locatie is Rue de Rivoli in het centrum van Parijs. Het is een deel van Les Arts Décoratifs een sectie in het Louvre. Ik zou daar graag heen willen omdat het veel te maken heeft met Coco Chanel in wie ik sinds kleins af aan erg door gefascineerd ben. Vooral om hoe vernieuwend zij was in haar tijd en wat ze zelf allemaal heeft doorstaan en opgebouwd. Ook zou ik dan even op Place Vendôme willen lopen waar Coco Chanel na haar doorbraak regelmatig te vinden was tussen de mooie winkels en haar luxe appartement.

Mijn reis zal ik dan vervolgen naar nog een erg bekende stad uit Europa! Rome! Net zoals Parijs ben ik ook nog nooit in Rome geweest een stad wat naar mijn idee het middelpunt van de oudheid is. Hierover heb ik zoveel les gehad en vanaf kleins af aan zoveel over gehoord, dat ik er een keer sowieso geweest moet zijn. Het Colosseum staat bovenaan mijn lijstje. Dat komt door weer iets van vroeger. Vroeger heb ik regelmatig Astrix en Obelix films en series gezien en stripboeken gelezen. Daar kwam het Colosseum bijna heel de tijd in voor. Ik vond dat altijd heel cool hoe dat werkte en hoe de normen en waarden en regels in elkaar zaten. Dus ik moet daar echt langs om mijn vroegere fantasieën en gedachte daar eens los te laten.

Verder zou ik dan het vliegtuig pakken en Europa verlaten en inwisselen voor Afrika, Tanzania om precies te zijn. Ik zou daar op safari willen en de big five willen spotten; de buffel, de leeuw, het luipaard, de neushoorn en de olifant. Mijn Omi heeft dat gedaan toen ik een klein meisje was en daar veel over verteld hoe prachtig Zuid-Afrika en zijn natuur is. Mij daar verdiepen in de cultuur en wat oude stammen bezoeken staat ook op mijn lijstje. Mijn vader die mij vanaf kleins af aan veel national Geographic en discovery Channel heeft laten kijken, heeft mij geïnteresseerd hoe het op andere plekken en vooral oude stammen gaat. Het is namelijk een totaal andere wereld dan dat we gewend zijn. Verder ben ik een fanatieke wintersporter en snowboard al een aantal jaar. Om die reden lijkt het mij heel vet te gaan zandsurfen in de woestijn.

Daarna verwissel ik Zuid-Afrika voor een weer heel nieuw continent. Jawel, de Verenigde Staten. En dan natuurlijk de bekende stad NEW YORK!! Dit is iets wat al heel lang op mijn lijstje staat en een van mijn grootste dromen is. Ik ben erg gefascineerd wat er in Amerika allemaal kan en hoe grootschalig daar alles is. De serie White Collar is een van de vetste en leukste series die ik ooit heb gekeken. Dat speelt zich af in New York net als veel andere series en films. Ook dat is een van de redenen waarom ik New York wil bezoeken. Het vrijheidsbeeld bij zowel iedereen bekend. Daar moet ik natuurlijk dan ook even een kijkje nemen en een veelte overprijste souvenir voor mijn ouders, oma’s en mezelf meenemen. In een helikopter vliegen over New York staat wel bovenaan. Mijn ouders hebben dat gedaan en ik was daar vet jaloers op, dus daarom zal ik dat zelf ook gaan doen!

Om mijn reis te eindigen heb ik een idee wat weer in een totaal andere richting is. Mijn reis eindigt op Curacao. Het prachtige, heerlijke en warme land wat ooit tot Nederland behoorde. Ik ben een aantal keren op Curaçao geweest en heb daar aantal jaren geleden mijn duikbrufet gehaald. Een van de mooiste en vetste dingen die ik heb gedaan in mijn leven, duiken! Sindsdien ben ik verliefd geworden op Curacao met haar prachtige charmes! Daar zal ik dus de laatste dagen of weken van mijn reis door brengen. Het liefst wil ik dat dan mijn lieve familie mij komt opzoeken en daar ook vakantie houdt, want heb ze na mijn reis onderhand al genoeg gemist. Samen met hun mijn reis daar afsluiten zou prachtig zijn!

Dit was mijn droom wereldreis! Dat die maar ooit uit zou mogen komen!

Tot de volgende!!

CategorieënCKV