‘CKV: CZP 2 ‘

Hallo allemaal,

Dit jaar zijn er weer culturele ervaringen bij gekomen, maar voornamelijk meningen van mij veranderd. Hoe ik eerst altijd graag de achterliggende gedachte wilde weten en duidelijk wilde hebben wat het betekende maakt het mij tegenwoordig juist nieuwsgieriger als ik er compleet zelf wat van mag maken. Een voorbeeld daarvan was in het Foam museum, waar een kunstenaar steeds twee random foto’s naast elkaar hing en de bedoeling was dat je daar een idee of gevoel bij kreeg. Terwijl als een van de foto’s bij weer een heel ander soort foto hing je er weer een andere ingeving kreeg.

Ook vind ik foto kunst veel leuker en heeft dat nu echt mijn voorkeur. Een fotograaf/kunstenaar die ook een expositie had in het Foam museum heeft veel indruk op mij gemaakt. Het was een tentoonstelling van verschillende series foto’s. Het zijn foto’s van tientallen jaren over wat de fotograaf die uit Soweto (Zuid-Afrika) kwam heeft gezien en gefotografeerd in zijn leven met diepe politieke verdeeldheid. Daarover meer in mijn andere blog post, maar waarom foto kunst meer mijn voorkeur heeft gekregen is dat het mij dieper raakt. Dat heb ik dus bij die expositie gemerkt.

Verder ben ik heel geïnteresseerd geworden in de achtergrond van foto’s. De historie, wat is er gebeurd? Waarom deze foto? Bij de tentoonstelling van de verschillende series over het vroegere Zuid-Afrika kon ik het eerst allemaal niet plaatsen totdat ik na mijn 10e rondje langs de foto’s en een aantal teksten verder het begon te begrijpen en vond ik de heftige geschiedenis heel aangrijpend en boeiend. Hetgeen dat het allemaal tientallen jaren geleden is gebeurd vind ik nog specialer, omdat ik meer over de geschiedenis en de vroegere politiek (vooral uit Zuid-Afrika) leer en dat is echt heel erg interessant.

Groeten!!

Frederique

CategorieënCKV